Over PuurBlaauw

'ADHD-ers zijn de bouwers van de toekomst!'

Missie

''Heb je weleens stilgestaan bij de gedachte dat men mensen een label geeft met 'aandachtstekort' terwijl men weet dat deze mensen kunnen hyperfocussen? Ik wel:
Het is mijn missie om het stigma rond ADHD te doorbreken. Wanneer je kunt hyperfocussen heb je geen aandachtstekort en dus ook geen aandachtsstoornis. Gedrag is nooit een stoornis, het is onbewust aangeleerd. Wanneer we onszelf goed leren kennen en daar naar gaan leven, kunnen we het aanpassingsgedrag loslaten en zullen de pretstofjes weer beter gaan vloeien. Geen symptoom management meer, wél naar de kern, naar wat wél voor je werkt. ''- Bas den Blaauwen

Wat is PuurBlaauw?

'PuurBlaauw' is de praktijknaam van ADHD-coach Bas den Blaauwen. Na verloop van tijd zijn er meerdere coaches zich aan gaan sluiten en ook zij vallen inmiddels onder 'PuurBlaauw'. Je vind ze bij 'locaties' in het menu.

Waarom?

Bas is gaan coachen omdat hij er zelf ook ooit goede ervaringen mee heeft gehad. Na veel strubbelingen en een flinke hoeveelheid aanpassingsgedrag heeft hij bij een coach richting en focus gevonden. Dat gunt hij jou ook!

Bij PuurBlaauw coachen wij jongeren en volwassenen met ADHD of symptomen daarvan. Wat PuurBlaauw uniek maakt als coach is dat wij met een hele praktische stijl van coaching hebben. De huidige standaarden waar op er naar ADHD gekeken wordt zijnachterhaald en niet meer van deze tijd. Infeite is ADHD een opsomming van gedragingen die je ziet wanneer er aan opgelegde verwachtingen voldaan moet worden, daar zijn mensen met ADHD veel te slim en, vaak ook,  gevoelig voor. Wij zijn er van overtuigd dat wanneer een ADHD brein zijn volle potentie in kan zetten, alle verwachtingen overtroffen kunnen worden. Wij vinden het gewelding om dat potentieel weer, al dan niet deels,  naar voren te helpen halen.

'

''De huidige standaarden waar op er naar ADHD gekeken wordt vind ik achterhaald en niet meer van deze tijd.''

Infeite is ADHD een opsomming van gedragingen die je ziet wanneer er aan opgelegde verwachtingen voldaan moet worden, daar zijn mensen met ADHD veel te slim en, vaak ook,  gevoelig voor. Wij zijn er van overtuigd dat wanneer een ADHD brein zijn volle potentie in kan zetten, alle verwachtingen overtroffen kunnen worden, ook die van jezelf. Wij vinden het gewelding om dat potentieel weer, al dan niet deels,  naar voren te helpen halen.

''Om dit te doen ben ik nieuwe wegen gaan verkennen, en zetten wij elementen uit allerlei stromingen in om jou mee te kunnen nemen naar een helderder hoofd.''

Visie (uitgebreid)

”Iedereen beschikt over kwaliteiten en hulpmiddelen die jou verder helpen, elk gedrag heeft een positieve intentie en iedereen kan leren als je weet hoe dat bij jou werkt. Daar gaan we vanuit’’.


''Je krijgt het leven soms aangereikt op een manier die niet zo lekker bij je past, vaak wordt dit vertaald als dat je zo lekker in de maatschappij past of heb je het idee dat je raar of anders bent. Stel je voor dat je hartstikke visueel ingesteld bent en je rijtjes met woordjes moet gaan stampen op school. Het kan dan voelen alsof je een vis bent die in een boom moet leren klimmen. 

De standaard ADHD-oplossingen van Rust, structuur en regelmaat kennen we nu wel, dit is zeker niet voor iedereen helpend en kost vaak nog meer energie om je er aan te houden. Ook een aanrijking die niet perse hoeft te passen. Niet te vergeten is de stress en frustratie die het met zich meebrengt wanneer het wéér niet lukt.

Wij geloven in de kracht van samenwerking en dat er overal een waarheid in zit.. Zo combineren wij veel verschillende disciplines in de coaching zodat wij jou kunnen begeleiden op welk stuk jij dat nodig hebt.  Zo kun je dan ook met een breed scala aan problematiek bij ons terecht. En mocht het niet in ons kunde-veld vallen, dan overleggen we met collega-coaches of verwijzen we je door naar iemand die dat wel kan. We laten je in elk geval niet hangen.Hoe kijken wij naar ADHD?

De afkorting ADHD staat voor Attention Deficit Hyperactivity Disorder en geeft een reeks gedragingen weer. Dit zijn dingen die we meestal onbewust doen en vaak niet helpend zijn.

Ditzelfde geld eigenlijk voor ADD (ook al zie je dit minder duidelijk van de buitenkant). De drukte zit hem dan in het hoofd en ondanks dat er wel stress gevoeld wordt, uit zich vaak minder naar buiten toe.


Aandacht tekort, Is dat wel echt zo?

Begrijp me niet verkeerd, natuurlijk hebben veel mensen met ADHD aandachtsproblemen. en toch hoor ik vaak dingen als; ‘ik ben zo snel afgeleid maar ik kan wel uren gamen’. Of ‘als ik muziek maak ga ik daar helemaal in op’. Wat maakt dat je bij het een wel de aandacht kan houden en bij het ander niet? Ergens zit daar dus een verschil tussen. Check het eens bij jezelf of jij ook iets hebt waar je wel lekker je aandacht bij kan houden. 

Bij ADHD ga ik uit van een snel brein dat snel verveeld is. Het is niet gek dat als je dingen doet die je niet interessant vindt, je brein onbewust afleiding en invulling zoekt. Zo kijk ik met een positieve blik naar jouw brein.

Ook zien wij het snelle AD(H)D brein als een kracht die nog niet tot zijn potentie is gekomen. Hoe leuk zou het zijn om deze weer te ontdekken?

Mensen met ADHD- gedragingen zijn vaak hele slimme en gevoelige mensen die vaak op een andere manier de informatie verwerken dan de maatschappij  van ze verlangt. Wat maakt dat men zich behoorlijk probeert aan te passen en dat gaat niet altijd even soepel of handig. De onhandige gedragingen die we dan doen worden vaak gezien als ADHD. En dat terwijl we het eigenlijk gewoon goed willen doen.

Vanuit deze positieve insteek kunnen we gaan kijken naar kwaliteiten en mogelijkheden. Het kennen van je kwaliteiten en leerstijlen geeft energie en motivatie. Weten wat wél voor je werkt maakt dat je de motivatie en energie kun behouden en op jouw manier je plek in het leven vinden.''


Hoe gaat coaching in zijn werk?

Coaching doe je voor jouw vooruitgang, dus jij bent eigenaar van jouw proces. Wij helpen jou erbij om het voor jezelf duidelijk te maken, in woorden, visueel of gevoel. Zodat jij het echt gaat snappen en kunnen toepassen op jouw manier. Je leert door een andere manier van denken jouw ‘flow’ te vinden. Daar bedoel ik het gevoel mee wanneer alles lekker meezit of goed lijkt te gaan, dat je lekker bezig bent. Weg spanning en geforceerd gedoe!


Nog steeds vaag? Hier de globale werkwijze:

In een coach-sessie zullen wij je binnen een veilige omgeving de ruimte geven om je eigen hulpvraag in te brengen. Dan werken we op een stuk wat voor jou relevant is. Heb je geen specifieke hulpvraag of blijft het nog een beetje vaag? Geen punt, daar komen we samen wel achter.

Inzichtelijke gesprekken, visualisaties, modellen, oefeningen worden dan ingezet om jou verder in je ontwikkeling te helpen en tot iets inzetbaars te brengen dat beklijft. We zorgen ook voor een logische rode draad binnen jouw traject. 


  • Het eerste gesprek is een kennismakingsgesprek, hier heb je de kans om vragen te stellen voor je aan een coachtraject begint en kun je aftasten of de visie bij je past. De coach legt je uit hoe we te werk gaan. 
  • we plannen per keer een nieuwe afspraak, zo zit je dus niet aan nodeloze sessies vast die al voor je gepland staan. Tenzij je dat zelf graag wil.
  • we kijken per keer hoe lang we tussen de sessies houden, geen verplichte tendens, we doen het zoals het voor jou werkt (en onze agenda's).
  • geen minimum en geen maximum aantal keer dat je komt, jij bent eigenaar van jouw traject, iedere sessie heeft zijn nut.
  • Huiswerk kan, maar is niet verplicht. Je zult merken dat je automatisch bewuster met de besproken stukken aan de gang gaat.We zien vaak dat coachee's onbewust andere keuzes gaan maken of dingen  anders gaan doen.
  • binnen een sessie is alles bespreekbaar, mocht de coach er achter komen dat het specifieke probleem buiten zijn expertise ligt dan overleggen wij onderling en indien nodig verwijzen wij je door naar een expert uit het PuurBlaauw netwerk. En die is groot!

Digitaal coachen

In dit digitale tijdperk is er veel vooruitgang geboekt met digitaal coachen. Ook de covid perioden hebben er voor gezorgd dat we zijn gaan leren hoe we digitaal coachen op een handige manier kunnen insteken, dat er zo min mogelijk resultaat verloren gaat. Ondanks dat het soms even wennen is merken we dat het effect van digitaal coachen hetzelfde is als coaching in dezelfde ruimte. Inmiddels is meer dan de helft van de coachees van PuurBlaauw digitaal gecoached en we kunnen zeker stellen dat het werkt.


Er zijn natuurlijk wel wat dingen die jij kunt doen om de digitale coaching te optimaliseren.


-zorg dat je ergens bent waar je comfotabel bent en er niet zomaar mensen binnenkomen lopen. Onbewust geeft dat meer rust.

-Zorg voor jezelf. Ook tijdens de sessie. Moet je naar de wc? ga dat dan doen. Koffie zetten en dat soort dingen tijdens de sessie zijn natuurlijk niet heel handig dus doe dat even van te voren.

-Zit je ergens waar je takenlijstjes hebt liggen? leg die dan even uit het zicht.

-Leg een pen en papier klaar voor als je behoefte voelt iets op te schrijven.

-Maak je geen zorgen over rommel in het beeld voor ons, we zijn wel wat gewend. Zolang jij je maar comfortabel voelt.

Meer weten? We leggen het je vrijblijvend uit.