Bas den Blaauwen PuurBlaauw ADHD coaching & Hersenbrekers podcast emigreren Zweden

Over Bas

'ADHD is zichtbaar, wat eronder
zit is waar de verandering plaats vind' 

ADHD coach Bas

Bij PuurBlaauw coach ik jongeren en volwassenen met ADHD of symptomen daarvan. Wat mij uniek maakt als coach is dat ik met nuchterheid en humor een hele praktische stijl van coaching heb. De huidige standaarden waar op er naar ADHD gekeken wordt vind ik achterhaald en niet meer van deze tijd. Infeite is ADHD een opsomming van gedragingen die je ziet wanneer er aan opgelegde verwachtingen voldaan moet worden, daar zijn mensen met ADHD veel te slim en, vaak ook,  gevoelig voor. Ik ben er van overtuigd dat wanneer een ADHD brein zijn volle potentie in kan zetten, alle verwachtingen overtroffen kunnen worden. Ik vind het gewelding om dat potentieel weer, al dan niet deels,  naar voren te helpen halen.

Om dit te doen ben ik nieuwe wegen gaan verkennen, en zet ik elementen uit allerlei stromingen in om jou mee te kunnen nemen naar een helderder hoofd.

Net als dat ik jou gun je dromen te ontdekken en te leven, doe ik dat zelf ook. Zo ga ik vanaf 1 juli emigreren naar Zweden. Vanaf daar blijf ik online coachen. Na een pauze van zo'n 2 maanden zal ik de draad dan weer digitaal oppakken. 

Achtergrond

Vanaf kind af aan was ik al vaak teruggetrokken, afwezig en had ik moeite met focussen op 1 taak, tenzij ik deed wat ik leuk vond, dan kon ik er helemaal in opgaan. Plannen ging mij nog niet zo goed af en was is sociaal ook niet heel sterk.  Ik vergat veel en moest regelmatig nablijven op de basisschool omdat ik mijn rekenwerk niet af had.


De middelbare school was voor mij niet veel beter en ben daarna nog een sportopleiding gaan doen. Zelfs hier kwamen dezelfde patronen tot uiting. Na 2 jaar ben ik er mee gestopt met de studie en gaan werken.


Het was tijdens mijn 2e baan dat ik merkte dat ik wel wilde, maar niet verder meer kwam. Mijn prestaties kreeg ik met geen mogelijkheid nog beter.  Het was hier, op mijn 24e , dat ik het idee kreeg dat ik misschien wel eens ADHD zou kunnen hebben. Zodoende ben ik naar de huisarts gegaan en ik kreeg direct een doorverwijzing naar het GGZ. 7 afspraken en 4 maanden later kreeg ik dan ook de diagnose ADHD. Ik weet het nog heel goed. Ik mocht direct beginnen met medicatie, want dat is de logische stap als je ADHD hebt toch? En ik kreeg het advies van rust, structuur en regelmaat.


Na een paar keer opschroeven van de dosis leek het mij eindelijk niet meer zo veel moeite te kosten om te voldoen aan de wensen van mijn omgeving. En het kwam ook met een prijs. Ik voelde mij ongemakkelijk en afgevlakt, ik had een hoog spanningsniveau en had eigenlijk ook geen idee meer wie ik ook alweer was. En dan alle bijwerkingen nog die ik ervaarde. Na een jaar ben ik er dan ook mee gestopt.  Ik ben niet perse voor-of tegen medicatie overigens.


Het werk wat ik deed paste niet bij mij en ergens wist ik dat. Maar ja…wat dan wel? Zodoende ben ik zelf eens naar een coach geweest die mij wellicht zou kunnen vertellen wat voor werk ik kan doen met mijn ADHD.


En daar begon het

Het begon door over mijzelf te leren, wie ik ook alweer ben in de kern, en wat mijn missie is in het leven. Wat ik werkelijk belangrijk vind en hoe ik dat tot uiting kon brengen. Blijk ik een stuk slimmer te zijn dan ik dacht zeg!

Ongeveer 3 weken later had ik een nieuwe baan en ben ik de opleiding tot ADHD-coach gaan doen. Een coach opleiding die vele malen dieper gaat dan een reguliere coach-opleiding. Deze uitdaging had ik schijnbaar nodig.

Door klussen aan mijzelf en dichter bij het vuur te zitten kreeg ik als snel een hoop nieuwe inzichten over mij, coaching en het leven. En werd het voor mij steeds duidelijker dat ik mensen wil helpen en hoe goed dit bij mij past. En alles met vlag en wimpel gehaald zonder er echt veel moeite voor te hoeven doen... huh?

Over mijzelf heb ik bijvoorbeeld geleerd dat ik een ontzettend snel werkend brein heb, gevoelig ben, snel verveeld ben, wat mijn leerstijlen zijn en welke kwaliteiten ik heb. En vooral hoe ik dit in kan zetten in het dagelijks leven.


Ik kreeg al snel de kans om daadwerkelijk mensen te gaan coachen waardoor ik in korte tijd veel ervaring op kon doen. Inmiddels ben ik voor mijzelf begonnen onder de naam PuurBlaauw en ziet mijn leven er heel anders uit. Ik ben nu getrouwd, vader van 2 mooie meiden, zelfstandig, lekker weinig regelmaat, genoeg uitdaging, 3 bedrijven, 4 agenda's en kan veel meer dan ik voorheen ooit had gedacht. Ik blijf mezelf ontwikkelen om het meeste uit mijzelf en uit de coaching te halen.


Als ervaringsdeskundige ken ik de klappen van de zweep.

Ik gun iedereen dan ook meer inzicht en zelfkennis omdat ik weet wat dit voor een grote en/of kleine veranderingen met zich mee kan brengen. Hoeveel een kleine stap of een inzicht, waar je misschien normaal nooit aan zou denken, de zaken kan doen omkeren.

Ik vind het belangrijk dat jij je als client jezelf prettig en gehoord voelt, uitgedaagd wordt en zichzelf leert kennen op een dieper niveau. Dat je snapt waarom we iets aan het doen zijn en dat je dit ook in de praktijk kunt brengen en dat het beklijft. In mijn coaching is humor aanwezig en gaan we naar de diepere laag, daar waar verandering echt gebeurd en jij er veel minder hard voor hoeft te werken.


Ik hoop je snel te mogen ontmoeten!

Bas den Blaauwen

Bas is gecertificeerd ADHD coach en internationaal gecertificeert NLP-Trainer.


Bas is aangesloten bij CORE-NLP

null.

Maak kennis met ADHD-Coach Bas

Altijd gratis en vrijblijvend

Locatie Berkel & Rodenrijs