Mogelijkheden

bij PuurBlaauw

Individuele coaching

Dit is wat we voornamelijk doen bij PuurBlaauw. Samen met jou gaan we op onderzoek uit naar wat voor jou nou écht werkt. We gebruiken alles wat nodig is om er voor te zorgen dat het jou beklijft en jij echt meer rust in je hoofd kunt gaan ervaren.

Bas den Blaauwen PuurBlaauw ADHD coaching & Hersenbrekers podcast

Groeps-trainingen

Er zijn verschillende groepstrainingen te volgen, meestal op maat gemaakt voor jouw groep of team. Enkele onderwerpen waar we training in geven zijn:


ADHD ( voor leraren, ouders, volwassenen)

Stress en stresspreventie

Communicatie

Coaching & ADHD coaching

Ontdekken hoe je leert


ik vind het leuk om nieuwe trainingen te ontwikkelen. Wil jij een lezing, workshop of meerdaagse training over ADHD of gedrag? Op een manier die voor iedereen behapbaar en toepasbaar is?

Neem vooral eens contact op en vraag naar de mogelijkheden. We denken graag met je mee.

Bas den Blaauwen PuurBlaauw ADHD coaching & Hersenbrekers podcast

ADHD-werktrajecten

Loop je steeds maar op je tenen op je werk? of loop je juist steeds achter de feiten aan? Vind je jezelf sávonds uitgeblust op de bank omdat je de hele dag op je werk bent leeggelopen? Of misschien zoek je juist wel een baan, maar welke dan?


Leer jezelf kennen als het gaat om werk, waar krijg je energie van en waarvan juist niet? Aan welke waarden moet het voldoen en hoe haal ik op een leuke manier mijn doelen? Fluitend naar je werk is het doel!


Bij een werktraject gebeurd het vaak dat een werkgever de kosten dekt. Je kunt hierover altijd in gesprek met je werkgever. Voor de werkgever is het vaak een gezonde investering dat jij niet uitvalt en juist lekkerder in je vel zit op je werk.


Ook dit is te bespreken in de eerste kennismaking

Bas den Blaauwen PuurBlaauw ADHD coaching & Hersenbrekers podcast

Relaxter en beter leren


Ben je student en loopt het niet zo lekker? Stel je zo veel uit dat je daarna je deadlines niet meer haalt? of is het nooit goed genoeg wat je presteert? 


Leer relaxter en leuker leren door jezelf beter te leren kennen, zodat je jouw manier van leren hier op aan kan passen. Leer doelen op een leuke manier te halen en examenstress te managen op een gezonde manier. 

Bas den Blaauwen PuurBlaauw ADHD coaching & Hersenbrekers podcast

Bore-out, Burn-out

De Burn-out

Wanneer je te lang op een hoog stressniveau functioneert en te vaak over je grenzen gaat neemt je lichaam het over en zet de boel op slot. Je hebt dan het gevoel dat je niet meer kan en alleen maar wil slapen. Dit heeft alles te maken met het deel van ons brein dat zorgt dat we kunnen overleven.

Dealen met een burn-out is geen pretje, aan de ene kant zul je heel goed voor jezelf moeten zorgen, en aan de andere kant kan het voelen alsof je buiten spel bent gezet terwijl je nog zoveel wil.  Het is dan ook heel belangrijk om te gaan begrijpen wat er met je gebeurd bij een Burn-out, hoe jij er zonder forceren het snelst er vanaf kan komen en vooral hoe je deze in de toekomst kan voorkomen.

Samen schijnen we nieuw licht op jouw Burn-out, gaan we weer op zoek naar de persoon die jij was voordat je jezelf zo voorbij liep en wat je nu anders kan doen om dit te voorkomen.

We nemen hier in alle facetten van je leven mee, je werk, vrije tijd en jezelf. We kijken naar de patronen die je hanteerdt in je leven en hoe jij dit anders zou willen. Ook kijken we naar alles wat kan helpen sneller te herstellen zoals voeding, slaap, rust en welke positieve inspanning bij jou werkt. Zo brengen we lichaam en geest weer in balans.

Ook het onderbewuste speelt ook een grote rol bij de Burn-out. Het zijn vaak dezelfde dingen die je steeds maar weer onbewust doet waardoor de stress steeds groter wordt zoals o.a.; confrontatie vermijden, uitstellen, over je grenzen gaan. Hier gaan we ook mee aan de slag. We maken het onbewuste bewust en op een diepere laag brengen we veranderingen aan.

Herstellen van een Burn-out is een heel persoonlijk proces, er is niet van te voren te zeggen hoe snel je er vanaf zal zijn. Bij de kennismaking zal je meer ontdekken over hoe wij jouw burn-out samen aanpakken.


De Bore-out

Lijnrecht tegenover de Burn-out, staat de Bore-out.  Wanneer je te lang in een omgeving bent waar jouw snel verveelde brein niet tot zijn recht recht kan komen, kan het zijn dat je in een Bore-out terecht komt. Oftewel; veel te lang in de onderprikkeling.

Gebrek aan een doel, niet doen wat jij belangrijk vind, te weinig uitdaging, teveel zitten,  teveel van hetzelfde, te weinig contact met mensen of steeds afgeremd worden. Dit zijn allemaal mogelijke omgevingszaken die bij kunnen dragen aan een Bore-out.

Vaak is een Bore-out te herkennen aan lusteloosheid, gespannenheid, gebrek aan motivatie, uitstelgedrag, depressie, ontwijken en een vol hoofd. De Bore-out kan net zo stressvol zijn als een Burn-out en kan dezelfde symptomen bevatten.

Samen gaan wij kijken naar jouw Bore-out en ontdekken we hoe jij het leven weer leuk kan maken.

Ook bij de Bore-out spelen er onbewuste processen een grote rol. Je bent immers niet bewust in deze Bore-out beland. We maken het onderbewuste bewust en werken op verschillende lagen om te ontdekken waar jij weer nieuwe energie van kan krijgen.

Bas den Blaauwen PuurBlaauw ADHD coaching & Hersenbrekers podcast

Gezinscoaching

Een familiesysteem is een complex en soms ingewikkeld systeem. Binnen of rond het gezin kan er een hoop spelen en soms is het fijn om een buistenstaander om hulp te vragen. Niet om te oordelen of de boel even ‘te fixen’ met allerlei goedbedoelde tips en adviezen, maar om te helpen verbinden voor de lange termijn.

Als coach kijk ik naar de gehele dynamiek en patronen van het gezin en naar ieder persoon apart binnen het systeem. Iedereen doet mee en iedereen wordt betrokken. Met verschillende methoden begeleid ik jullie tot inzichten over jezelf en elkaar die leiden tot verbinding binnen het gezin.

De werkwijze is per gezin anders maar altijd gemoedelijk en optimistisch. Bij de kennismaking kan ik goed inschatten wat we gaan doen.

Soms gebeurd het weleens dat een persoon onbewust veel invloed uitoefent op het gezin. Wanneer ik dat bemerk zal ik ook voorstellen om eerst alleen met deze persoon te starten in 1-op-1 gesprekken. 

Broers/zussen coaching

Broer en broer, zus en zus, broer en zus... soms loopt het gewoon niet meer lekker. Bij Broers/zussen coaching gaan we de verbinding weer herstellen.

Hoe precies? dat hangt helemaal af van wat we tegenkomen, maar ik kan je al meer vertellen nadat we kennis hebben gemaakt.

Boek je gratis kennismaking