null

za 2 okt 2021, 13:35    •   691 keer gelezen   Actueel

Berkel en Rodenrijs – “ADHD is geen gebrek, maar juist een superkracht, die nog niet tot zijn potentie is gekomen. Door middel van een coach traject zorgt ADHD Coaching & Training PuurBlaauw ervoor dat je met meer rust in je hoofd het beste uit jezelf kan halen om uiteindelijk op een relaxte manier je kwaliteiten en emoties opnieuw te ontdekken. Eigenaar Bas den Blaauwen is ervaringsdeskundige op het gebied van ADHD en ontvangt binnenkort zijn 600e coachee. Jaren geleden ondervond hij de negatieve kanten van ADHD. Hij volgde een coachtraject en leerde zichzelf en zijn eigen krachten kennen “ADHD is niet per definitie verkeerd, het is maar gedrag. Als je ontdekt wat er onder zit is het is juist een verrijking”, vindt Bas.


Na jaren op z’n tenen te hebben gelopen, liep Bas op z’n 24e op een gegeven moment tegen een soort plafond aan. Hij vond van zichzelf dat hij best slordig was, chaotisch en altijd een vol hoofd had. Ook had hij de neiging om overal de controle over te hebben. Op een gegeven moment ging het niet meer. Via de huisarts, kwam hij bij de GGZ. Vier maanden later volgde de diagnose ADHD. Als advies kreeg hij mee om rust, structuur en regelmaat te creëren in zijn leven en direct te starten met medicatie. De medicatie zorgde er op een gegeven moment wel voor dat het wat beter ging, maar aan de andere kant werd hij op gebied van emotie afgevlakt. Uit pure wanhoop besloot hij om dan maar eens bij een ADHD coach langs te gaan, dat was voor Bas de sleutel tot succes. Al tijdens het eerst gesprek wist Bas: ‘dit wilde hij ook gaan doen’. Hij besloot de coaching opleiding te gaan doen. Hij werkte aan zichzelf en leerde zichzelf goed kennen. Dit heeft zo goed uitgepakt dat Bas nu naast PuurBlaauw nóg een bedrijf runt: ‘Hersenbrekers’, waar goed beluisterde podcasts worden gemaakt en complete trainingen worden gegeven voor persoonlijke groei. Daarnaast is Bas, getrouwd en heeft twee dochters. Zijn leven is aardig op de rit. “Ik hád ADHD, die diagnose zou ik nu niet meer krijgen.”

Coaching
Tijdens zijn coachsessies maakt Bas gebruik van verschillende methodes zoals NLP en ook verschillende therapievormen. NLP staat voor: Neuro linguïstisch programmeren en is een methodiek voor communicatieverbetering in je brein. “Het houdt kortgezegd in dat er nieuwe breinpaadjes in je brein worden gemaakt, die wél bij je passen, zodat de pretstofjes weer mogen vloeien in je brein’’. PuurBlaauw biedt coaching aan voor iedereen van 14 jaar en ouder. “Mijn oudste client is nu 78. Ik vind het fantastisch dat iemand op deze leeftijd iets gaat doen om de rest van z’n leven gelukkig(er) te leven.” Mensen vinden het fijn dat Bas ervaringsdeskundige is. Het zorgt in veel gevallen voor opluchting, omdat mensen eindelijk het gevoel hebben dat ze worden begrepen. Ze hoeven veel dingen niet uit te leggen, omdat hij het zelf heeft meegemaakt en begrijpt. Niet bij iedereen werkt medicatie bijvoorbeeld. Bas is niet zozeer voor of tegen medicatie. In sommige gevallen helpt het tijdelijk of voor een langere periode om weer rust in je hoofd te krijgen en de balans op te maken in je leven. Bas vindt wel dat medicatie de emotie afremt. “Door de medicatie leer je als het ware om pleisters op je wonden te plakken, maar je leert niet om je wonden te behandelen.” Door middel van een coach traject krijg je juist handvaten aangereikt. In veel gevallen stopt het medicijngebruik ook na het traject. PuurBlaauw gaat ervan uit dat bij iemand met ADHD het brein snel werkt en diegene dus ook snel verveeld raakt. PuurBlaauw kijkt met een positieve blik naar jou en je brein. Hij helpt je uitvinden wat hetgeen is waar je blij van wordt en hoe je al die verwachtingen kunt ombuigen naar wat wel voor je werkt.

“Ik hád ADHD, die diagnose zou ik nu niet meer krijgen”

ADHD
Mensen met ADHD zijn over het algemeen gevoelige en welwillende mensen”, zegt Bas. Ze moeten alleen de kans krijgen om hun brein op hun manier in te kunnen zetten in de maatschappij. Soms moeten ze dat zelf ook weer leren na jaren van aanpassing aan het systeem. Het mooie is dat de beslissing om een coach traject te volgen al de eerste stap is richting zelfontwikkeling. “Als je niks doet sta je stil en veranderd er niks”, zegt Bas. Stap uit je comfortzone en zet de eerste stap richting jezelf ontdekken. Geef je zelf de kans om te groeien!

Boerhaavestraat 5
2652 EP Berkel en Rodenrijs

Tel: 0642100082 (via whatsapp)

E-mail: info@puurblaauw.nl
www.puurblaauw.nl