Krantenbericht over PuurBlaauw

Meer rust in je hoofd?

Berkel en Rodenrijs – Bas den Blaauwen is de eigenaar van PuurBlaauw ADHD coaching en training. Het bedrijf, specifiek gericht op ADHD, is gevestigd in het Zonboog Gezondheidscentrum Berkel en Rodenrijs aan de Boerhaavestraat 5. De Heraut ging met hem in gesprek.

Na de middelbare school begon Bas met een sportopleiding en heeft hij vier jaar bij een sportschool in Pijnacker gewerkt. Via een vriend is hij daarna bij een groot salesbedrijf terecht gekomen waar hij acht jaar actief was. Het werk slokte hem op en hij was alleen maar bezig met steeds meer en beter presteren. Hij liep hierin vast en wist niet hoe hij verder kon. Na een traject bij de GGZ kreeg hij de diagnose ADHD. Hij ging medicatie slikken, maar dit was voor hem uiteindelijk niet de oplossing. Pas toen hij terechtkwam bij een ADHD coach begreep hij wat hij wilde gaan doen. Het werk dat hij deed paste niet bij hem. Hij ging op zoek naar een nieuwe baan en kwam terecht bij een bedrijf waar hij veel leerde over zelfontwikkeling. Vervolgens ging hij aan de slag met de opleiding tot ADHD-coach. In het bedrijf kreeg hij al snel de kans om mensen te gaan coachen en dit werk is hem op het lijf geschreven. Inmiddels heeft hij zijn eigen coachingsbedrijf PuurBlaauw.


Je bent niet je ADHD

Bas heeft in de zes jaar dat hij dit werk doet al meer dan 500 mensen kunnen helpen. De coaching begint met een gratis kennismakingssessie. Hierin wordt uitgelegd hoe de coaching werkt. Bas maakt gebruik van verschillende methoden waaronder NLP, hypnotherapie, tijdlijntherapie en Psycho-educatie. Hierbij is het niet de bedoeling om het ‘probleem’ op te lossen, want er hoeft niets opgelost te worden. Mensen met ADHD zijn constant bezig zich aan te passen. Ze willen het graag goed doen, zijn heel welwillend maar raken daardoor steeds in conflict in hun hoofd, waardoor ze niet op gang komen of juist teveel doen. Door de coaching leren ze hun gedrag te veranderen, dingen los te laten of juist nieuwe dingen op te starten, waardoor de ADHD geen probleem meer is, er meer rust komt. “Ik wil graag meegeven dat ADHD niet definieert wie je bent”, zegt Bas. “Je bent niet je ADHD. In de coaching laat ik mijn cliënten (ik noem ze overigens liever coachees) op zoek gaan naar wat voor hen werkt, niet naar hoe het hoort, want dat is voor iedereen anders, je leert zelf de keuze maken en daar de verantwoordelijkheid voor nemen.” De duur van een coachingstraject is voor ieder persoonlijk. Er zijn diverse pakketten beschikbaar voor 5, 8 of 12 sessies. Maar het is ook mogelijk om een losse coachingsessie te boeken. De sessies duren één uur.


Podcast

Naast PuurBlaauw heeft Bas met twee compagnons het bedrijf Hersenbrekers. Via podcasts, trainingen en coaching wordt met een nuchtere blik en een goede dosis humor gewerkt aan zelfontwikkeling, het nemen van beslissingen en het maken van keuzes.
Voor meer informatie zie de websites www.puurblaauw.nl en www. hersenbrekers.com.


Bron: De Heraut

https://www.herautonline.nl/meer-rust-in-je-hoofd/