Veel gestelde vragen

Welke locaties zijn er?

Dit kun je vinden op de contactpagina

Is groeps-coaching mogelijk?

Zeker! Dit kan in verschillende settings. Denk aan bijvoorbeeld een gezin, familie of team. Afhankelijk van het aantal mensen wordt in overleg de tijdsduur bepaald. Vanaf 3 mensen die samen gecoached worden, gaan we uit van groepscoaching. Vraag naar de mogelijkheden.

Wat zijn de kosten?

Hiervoor verwijs ik je graag door naar de tarievenpagina

Wat word er van mij als coachee verwacht?

Wanneer je in coaching komt ben je zelf eigenaar van je eigen proces, wij begeleiden je er bij. Dat gezegd hebbende zijn er geen verwachtingen. Wel worden er altijd oefeningen, handvaten of leerpunten meegegeven voor de periode tussen de coachgesprekken. Je ontwikkeling zal sneller gaan wanneer je dit oefent, maar je bent tot niets verplicht.

Ik heb al allerlei trajecten doorlopen, waarom zou dit nog voor mij werken?

Met regelmaat komen er mensen langs die geen gat meer zien in de hulpverlening omdat het allemaal niet voor ze werkt op de lange termijn. Juist voor deze mensen kan het fijn zijn om de boel eens van een hele andere kant te bekijken. Het advies van rust, structuur en regelmaat kennen we nou wel, daar krijgen bij PuurBlaauw ook stress van.

Ik ben hoogbegaafd of hoog sensitief, is dit wel wat voor mij?

In ons boekje zijn er 3 vormen van hoogbegaafdheid; Analytisch hoogbegaafd (het soort waarmee je vaak sterk in rekenen en taal bent en soms klassen over kan slaan). Creatief hoogbegaafd (het soort waarmee je snel patronen kunt waarnemen en sterk in beelden denkt, tot op heden nog vrij onbekend) en hoog sensitief (Het soort waarbij je ontzettend veel voelt en aanvoelt).

Alle 3 hebben vaak als symptoom een vol hoofd en niet snel tot actie overgaan of juist steeds over je grenzen gaan. Bij ADHD en ADD is er vaak sprake van 1 van bovenstaande of een combinatie ervan. Wij zeggen doen!

Coach je ook partners of ouders?

Soms is het voor een partner of ouder onbegrijpelijk hoe iemand met ADHD gedragingen doet of denkt, ook al weet je zeker dat de bedoelingen goed zijn. Het is daarom ook alleen maar fijn als de partner of ouder meedoet of kan helpen in het ontwikkelingsproces. In de kennismaking stemmen we af welke manier het beste bij jullie past.

Ik wil graag mensen inspireren en mijn verhaal delen, mag ik gastbloggen?

Ik vind het altijd leuk wanneer iemand enthousiast iets op de site wil plaatsen. Lijkt dit je leuk? Vul dan het contactformulier in.

Hoe zit het met de Corona maatregelen, Coach je nog?

Jazeker! Coaching mag gewoon doorgaan. Skype of Zoom is mogelijk. Live afspreken heeft wel onze voorkeur. We houden ons uiteraard wel aan de maatregelen van het RIVM. Het mondkapje mag in de praktijkruimte af.

Wordt coaching vergoed door de verzekering?

Meestal helaas niet. Ook al vind ik dat dat wel zo zou moeten zijn. Sommige verzekeraars hebben 'begeleiding' of 'alternatieve geneeswijzen' in hun (aanvullend) pakket. Zij zullen dan hoogstwaarschijnlijk een deel vergoeden. Het kan nooit kwaad om in gesprek te gaan met je verzekeraar.

Ik kan het geld niet echt missen, maar wil wel graag coaching. Is er een alternatief?

Het beste alternatief dat ik ken is PGB. PGB staat voor persoonsgebonden budget en kun je aanvragen bij jouw gemeenteloket. Als je aanvraag wordt goedgekeurd vergoeden zij een groot deel per sessie. Per gemeente gelden er andere regels en werkwijzen omtrent PGB. Ik kan je dus niet precies vertellen hoe dit bij jou zal werken. Mijn ervaring is dat met name studenten aanspraak maken op het PGB voor coaching.

Hoe gaat de betaling?

De betaling van de losse consults gaat op dit moment per factuur, achteraf.
Dan kan er via bankoverboeking worden betaald.
Het zou kunnen dat ik overstap naar een ander betaalsysteem, maar ik hou het graag voor jou zo goedkoop mogelijk. Een pakketfactuur wordt opgemaakt na akkoord of aanvraag en daar geld een 15 dagen betalingstermijn voor.

Ik heb ADD, geen ADHD maakt dat uit voor coaching?

Nee, dat maakt voor ons niet uit. je bent welkom!

Wat als we elkaar tegenkomen buiten de coaching om?

Soms willen mensen niet aan de grote klok hangen dat ze met een coach aan de slag zijn. Geen probleem. Wanneer we elkaar tegenkomen in 'het wild' zal ik je gewoon casual gedag zeggen. We kunnen dan later tijdens een sessie verder afstemmen. Voel je niet verplicht om te vragen hoe het gaat, dat bewaar ik ook voor tijdens de sessies:).

Waarom zijn de kosten voor particulier anders?

Dat is eigenlijk heel simpel, coaching verdient niet heel goed voor de coach, ook al zou je misschien denken van wel. Het normale tarief is dan ook het hoofdinkomen. Omdat het onze missie is om zoveel mogelijk mensen goed te helpen, hebben wij het particulierentarief in het leven geroepen, om het voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken. Met de combinatie van deze tarieven houden wij brood op de plank en kunnen we mensen blijven helpen. Waarom dan kortingspakketten? Jij een beetje korting en wij zekerheid van inkomen. Win - Win:)

Mijn vraag staat er niet bij

voel je vrij om contact met ons op te nemen op info@puurblaauw.nl