Blog & Video

Video-podcast

ADHD-Special

In deze video-podcast hebben Helen en Bas Nirma Haggenburg te gast in hun podcast om het over ADHD te hebben. En dat doen we natuurlijk wel op een hele gezellige manier!


Nirma is de oprichtster van de podcast 'ADHD-Dingen'

Helen, Raoul en Bas zijn onderdeel van de Hersenbrekers podcast.

Video: Waarom Coaching bij ADHD zo goed kan helpen.

In deze video leg ik uit wat er gebeurd bij ADHD en waarom coaching kan helpen. Een video speciaal voor snel verveelde breinen! Omdat ik ook niet perfect ben heb ik alle foutjes gelaten voor wat het is. Veel kijkplezier!
Hersenbrekers ADHD coach Bas den Blaauwen

Krantenartikel over PuurBlaauw

''Mensen met ADHD zijn constant bezig zich aan te passen. Ze willen het graag goed doen, zijn heel welwillend maar raken daardoor steeds in conflict in hun hoofd, waardoor ze niet op gang komen of juist teveel doen. Door de coaching leren ze hun gedrag te veranderen, dingen los te laten of juist nieuwe dingen op te starten, waardoor de ADHD geen probleem meer is, er meer rust komt. “Ik wil graag meegeven dat ADHD niet definieert wie je bent”, zegt Bas. “Je bent niet je ADHD. In de coaching laat ik''....

Het ADHD traject van Renate

Na het krijgen van de diagnose ADHD vielen er een heleboel dingen op zijn plek. Waarom ik ben wie ik ben en waarom ik doe wat ik doe. Maar ik had ook nog zoveel vragen en wist al helemaal niet hoe ik dit praktisch aan moest gaan pakken. Vanuit het centrum waar ik de diagnose kreeg, werd mij medicatie aangeraden. Het enige dat mij zou helpen, daar waren ze van overtuigd. Ik ben niet tegen medicatie. Ik heb het geprobeerd en het werkt ontzettend goed om focus te krijgen. Maar eigenwijs als ik ben, wilde ik eerst een andere manier uitproberen.....

Marco Martens over PuurBlaauw ADHD coaching

Het succesverhaal van Marco

Lees hier hoe Marco Martens doormiddel van een ADHD-coachtraject een gave stap heeft kunnen nemen in zijn leven!


''Nu is het denk ik altijd spannend om een vast contract op te zeggen, maar je kunt je afvragen of het qua timing handig is om dat vlak voor het uitbreken van een pandemie te doen. Maar tijdens mijn ADHD-coachingstraject leerde ik te vertrouwen op mijn skills in plaats van zogenaamde vastigheid. Ik leerde te focussen op werk dat me energie geeft.''....

Bas den Blaauwen PuurBlaauw ADHD coaching & Hersenbrekers podcast

Je huis mee naar werk nemen -blog

Ik hoor regelmatig van cliënten, jong en oud, dat ze steeds hun werk of school mee naar huis nemen en het niet los kunnen laten.
Met regelmaat wordt de werkgever of school aangewezen als verantwoordelijke die teveel hooi op je vork duwt. En dat kan zomaar heel machteloos en vermoeiend voelen.

Eenmaal thuis gaan we ons ventileren of juist niets bespreken om vervolgens onzelf af te
leiden van werkgedachten en netflixen en gamen we er op los. Wanneer we dit doen om niet met werk of school bezig te zijn, zijn we onbewust dus eigenlijk juist met werk en school bezig.....

5 manieren waarop ik vast in mijn hoofd raak, en wat ik er mee doe -blog-

Vast in gedachten

Soms heb ik het druk, zo druk dat ik een beetje verlamt raak en er niets meer uit mijn handen komt. Want ja, waar moet ik beginnen? Dan vraagt mijn vrouw, ‘wat moet je dan allemaal doen?’ En dan weet ik maar 2 of 3 dingen op te noemen. Waar was ik dan zo druk mee? Wat ging er eigenlijk allemaal onbewust door mijn hoofd waardoor ik het gevoel had door de bomen het bos niet meer te zien?

Een vol en druk hoofd. Het zet je stil en het maakt je toch moe. Het lijkt passief vanaf de buitenkant terwijl je zo veel doet van binnen. Je doet van binnen zoveel dat het bijna onrechtvaardig voelt wanneer iemand je aanspreekt op iets wat je nog niet hebt gedaan.  Alsof je daar soms niks zat te doen...

7 redenen om met ADHD medicatie te beginnen en 12 redenen om het vooral niet te doen- Blog

Het blijft een controversieel onderwerp en er zijn uiteenlopende meningen over. Toch wil ik je helpen door mijn ervaring te delen.

Ik zie in mijn praktijk namelijk vaak mensen wikken en wegen of ze aan ADHD-medicatie zouden moeten beginnen. Ik heb geen oordeel of mening of je wel of geen medicatie zou moeten gebruiken. Doe vooral wat voor je werkt. Wel heb ik zelf ervaren hoe het voor mij was toen ik ADHD-medicatie gebruikte. Ik heb dit beknopt beschreven zodat het jou wellicht kan helpen in je keuze.

Hier mijn persoonlijke voors en tegens:

De Hersenbrekers podcast

Misschien wist je al dat ik onderdeel ben van Hersenbrekers. Hieronder vind je onze podcast playlist van Youtube. Om alvast wat inspiratie op te doen. Deze podcasts zijn niet perse gericht op ADHD, maar ook prima toepasbaar mét ADHD. Soms gaat het volledig mis, soms gaat het lekker, start het stroef en onzeker en baart oefening kunst. Omdat dit allemaal bij het echte leven hoort knippen wij niet in onze podcast.


Hieronder een selectie van een aantal Hersenbrekers Podcasts

Vanaf aflevering 15 is er ook video bij.

Veel plezier!

Klaar om een kennismaking in te plannen? 

arrow_drop_up arrow_drop_down