Blogs & media

Blogs, podcasts, Video's en artikelen. Allemaal over ADHD en PuurBlaauw. 

Om lekker doorheen te scrollen.


ADHD Blogs van Aleks

Ales was in haar 30-er jaren toen ze na de zoveelste burnout te maken kreeg met een ADHD diagnose. In haar terugkerende blog verteld ze haar verhaal en neemt je mee in haar avonturen. Volg jij haar al?


 

Wat nou ADHD?!

Dat ADHD een ding is waar je last van kan hebben ontkennen wij niet. We struggelen er zelf ook nog weleens mee. Wel vinden wij dat de manier waarop er nu gekeken wordt in de zorg achterhaald is en daarom vinden wij het tijd voor een heel nieuw geluid! 

Een man en een vrouw. De een ADD en de ander ADHD. Bas en Marjolein zitten ar jaren tot hun nek in de wereld van ADHD en delen hun kennis met jou.

Heb je het wel gehad met al die herkenningsverhalen en podcasts die vertellen dat het nou eenmaal zo is? Ongezouten en op een realistische manier slaan ze een brug tussen wat de wetenschap zegt en wat de praktijk doet.

Heb jij ook niet zoveel met labels en wil je weleens uitvinden hoe AD(H)D gedrag werkelijk ontstaat?Luister dan mee met Marjolein en Bas.


Natuurlijk te vinden op je favoriete podcast of streamingkanaal!

Onze eigen Podcast

Hersenbrekers ADHD coach Bas den Blaauwen

''ADHD-coach Bas den Blaauwen breidt praktijk uit''

Krantenartikel over PuurBlaauw in 'De Heraut'

Berkel en Rodenrijs – Er waren in het afgelopen coronajaar tal van momenten waarop ADHD-coach Bas den Blaauwen een benauwend gevoel kreeg: “Ik had het dan zo druk, dat ik dacht; ´ik trek het bijna niet´.” In de zes jaar daarvoor had hij 500 mensen een leven met meer rust in hun hoofd bezorgd. In 2021 consulteerden 150 mensen hem.....

PocastADHD Masters -

Kerstspecial

In Navolging op de vorige podcast vertellen Bas en Nirma hoe zij inzetten wat wel voor hen werkt met de kerst. 

PocastADHD Masters -

Wat werkt wel

'' In deze aflevering hebben Nirma haggenburg en Bas den Blaauwen het over Wat Werkt Wél en wat dat nou werkelijk inhoudt. Dit is de eerste aflevering van ADHD masters.

Podcast Succesvol leven met ADHD

In dit podcast interview hebben Jasper en Bas het over allerlei zaken die met ADHD te maken hebben. 

Onderwerpen komen aan bod als: 

Medicatie, school, ervaringsverhalen, motivatie, doelen halen, wat ADHD werkelijk is op de diepere laag en nog veel meer. Bekijk de podcast hiernaast.

PocastADHD Masters -

Wat werkt wel

'' In deze aflevering hebben Nirma haggenburg en Bas den Blaauwen het over Wat Werkt Wél en wat dat nou werkelijk inhoudt. Dit is de eerste aflevering van ADHD masters.

Pocast ADD Something special - Prikkels

'' In deze aflevering praat ik over 'prikkels' met Bas den Blaauwen, host van de Hersenbrekers podcast. Hioe voorkom je overprikkeling en hoe kom je uit de onderprikkeling'' - Carola de Wit, host podcast

''PuurBlaauw ziet ADHD niet als gebrek, maar als kracht''

Krantenartikel over PuurBlaauw in 'Telstar, De Eendracht & Hart van Lansingerland'


''Eigenaar Bas den Blaauwen is ervaringsdeskundige op het gebied van ADHD en ontvangt binnenkort zijn 600e coachee. Jaren geleden ondervond hij de negatieve kanten van ADHD. Hij volgde een coachtraject en leerde zichzelf en zijn eigen krachten kennen “ADHD is niet per definitie verkeerd, het is maar gedrag. Als je ontdekt wat er onder zit is het is juist een verrijking”, vindt Bas.''


De link naar digitale kranten:

Hart van Lansingerland

Telstar/Eendracht

Podcast hersenbrekers

ADHD-Special

In deze video-podcast hebben Helen en Bas Nirma Haggenburg te gast in hun podcast om het over ADHD te hebben. En dat doen we natuurlijk wel op een hele gezellige manier!


Nirma is de oprichtster van de podcast 'ADHD-Dingen'

Helen, Raoul en Bas zijn onderdeel van de Hersenbrekers podcast.

Waarom Coaching bij ADHD zo goed kan helpen.

In deze video legt Bas uit wat er gebeurd bij ADHD en waarom coaching kan helpen. Een video speciaal voor snel verveelde breinen! Omdat fouten maken gezond is heeft hij alle foutjes gelaten voor wat het is. Veel kijkplezier!
Hersenbrekers ADHD coach Bas den Blaauwen

''Meer rust in je hoofd''

Krantenartikel over PuurBlaauw in 'De Heraut'

''Mensen met ADHD zijn constant bezig zich aan te passen. Ze willen het graag goed doen, zijn heel welwillend maar raken daardoor steeds in conflict in hun hoofd, waardoor ze niet op gang komen of juist teveel doen. Door de coaching leren ze hun gedrag te veranderen, dingen los te laten of juist nieuwe dingen op te starten, waardoor de ADHD geen probleem meer is, er meer rust komt. “Ik wil graag meegeven dat ADHD niet definieert wie je bent”, zegt Bas. “Je bent niet je ADHD. In de coaching laat ik''....

Het ADHD traject van Renate

Na het krijgen van de diagnose ADHD vielen er een heleboel dingen op zijn plek. Waarom ik ben wie ik ben en waarom ik doe wat ik doe. Maar ik had ook nog zoveel vragen en wist al helemaal niet hoe ik dit praktisch aan moest gaan pakken. Vanuit het centrum waar ik de diagnose kreeg, werd mij medicatie aangeraden. Het enige dat mij zou helpen, daar waren ze van overtuigd. Ik ben niet tegen medicatie. Ik heb het geprobeerd en het werkt ontzettend goed om focus te krijgen. Maar eigenwijs als ik ben, wilde ik eerst een andere manier uitproberen.....

Marco Martens over PuurBlaauw ADHD coaching

Het coach verhaal van Marco

Lees hier hoe Marco Martens doormiddel van een ADHD-coachtraject een gave stap heeft kunnen nemen in zijn leven!


''Nu is het denk ik altijd spannend om een vast contract op te zeggen, maar je kunt je afvragen of het qua timing handig is om dat vlak voor het uitbreken van een pandemie te doen. Maar tijdens mijn ADHD-coachingstraject leerde ik te vertrouwen op mijn skills in plaats van zogenaamde vastigheid. Ik leerde te focussen op werk dat me energie geeft.''....

Bas den Blaauwen PuurBlaauw ADHD coaching & Hersenbrekers podcast

Je huis mee naar werk nemen -blog

Ik hoor regelmatig van cliënten, jong en oud, dat ze steeds hun werk of school mee naar huis nemen en het niet los kunnen laten.
Met regelmaat wordt de werkgever of school aangewezen als verantwoordelijke die teveel hooi op je vork duwt. En dat kan zomaar heel machteloos en vermoeiend voelen.

Eenmaal thuis gaan we ons ventileren of juist niets bespreken om vervolgens onzelf af te
leiden van werkgedachten en netflixen en gamen we er op los. Wanneer we dit doen om niet met werk of school bezig te zijn, zijn we onbewust dus eigenlijk juist met werk en school bezig.....

Blog: ''5 manieren waarop ik vast in mijn hoofd raak, en wat ik er mee doe'' .

Vast in gedachten

Soms heb ik het druk, zo druk dat ik een beetje verlamt raak en er niets meer uit mijn handen komt. Want ja, waar moet ik beginnen? Dan vraagt mijn vrouw, ‘wat moet je dan allemaal doen?’ En dan weet ik maar 2 of 3 dingen op te noemen. Waar was ik dan zo druk mee? Wat ging er eigenlijk allemaal onbewust door mijn hoofd waardoor ik het gevoel had door de bomen het bos niet meer te zien?

Een vol en druk hoofd. Het zet je stil en het maakt je toch moe. Het lijkt passief vanaf de buitenkant terwijl je zo veel doet van binnen. Je doet van binnen zoveel dat het bijna onrechtvaardig voelt wanneer iemand je aanspreekt op iets wat je nog niet hebt gedaan.  Alsof je daar soms niks zat te doen...

Blog: 7 redenen om met ADHD medicatie te beginnen en 12 redenen om het vooral niet te doen

Het blijft een controversieel onderwerp en er zijn uiteenlopende meningen over. Toch wil ik je helpen door mijn ervaring te delen.

Ik zie in mijn praktijk namelijk vaak mensen wikken en wegen of ze aan ADHD-medicatie zouden moeten beginnen. Ik heb geen oordeel of mening of je wel of geen medicatie zou moeten gebruiken. Doe vooral wat voor je werkt. Wel heb ik zelf ervaren hoe het voor mij was toen ik ADHD-medicatie gebruikte. Ik heb dit beknopt beschreven zodat het jou wellicht kan helpen in je keuze.

Hier mijn persoonlijke voors en tegens:

Klaar om aan de slag te gaan?